Mijn CBR | Wat Moet je weten? Tips & Informatie

Mijn CBR

Ben je helemaal klaar om te starten met je auto theorie examen? Met het CBR kun je jouw auto theorie examen aanvragen . Dit is zeer belangrijk om te starten met je examen. Het CBR bepaalt als je wel verder mag naar het theorie examen.

Inloggen

Je hebt je eigen CBR-inloggegevens. Niemand anders mag aan je gegevens komen. En jij mag ook niet van een ander gebruiken. Om in te loggen heb je de DigiD d gegevens nodig. Daarna ga je naar mijn cbr inloggen.

DigiD

Heb je geen DigiD D inloggegevens dan kun je dit aanvragen. Wat is het doel van een DigiD D? Dankzij uw DigiD d kun je online zaken regelen. Aan de hand van de DigiD d weet men precies wie je bent.

Deze kunnen zijn bij de overheid, onderwijs, zorg of pensioen. Om een DigiD d aan te vragen gebruik je het aanvraagformulier. En je hebt verder ook het BSN nummer nodig. Dit krijg je wanneer je bent ingeschreven bij de gemeente.

CBR theorie examen

Na het inloggen met het cbr kun je jou theorie examen aanvragen. Maar zorg ervoor dat je eerder jouw theorie hebt doorgenomen. Het is van belang om dit te doen zodat je je examen in 1 keer succesvol behaald. Het maakt niet uit als het om een auto, motor of bromfiets examen gaat.

Resultaat

Op mijn cbr nl kun je ook de resultaten bekijken van het theorie examen. Je kunt zien welke vragen je goed hebt en wanneer deze examen is afgelegd. Je kunt ook zien welke certificaten en diploma's je hebt behaald.

Voordeel CBR

CBR heeft als voordeel dat je jouw zaken zelf kunt regelen zonder op iemand te wachten. Het is veel sneller in plaats van steeds in contact te komen met iemand om zaken in orde te maken. Het scheelt ook minder papier werk.

Onderdelen

Op cbr mijn kun je verschillende onderdelen in orde maken. Je kunt het theorie-examen reserveren of wijzigen, dit mag van elk voertuig zijn zoals auto, motor theorie enz. Je kunt op het CBR jouw rijschool ook machtigen.

Dit betekent dat je zelf voor jouw rijschool kiest om verder te gaan naar het praktisch gedeelte. Met mijn CBR kun je ook het gezondheidsverklaring invullen. Een mijn cbr gezondheidsverklaring dient ingevuld te worden voor de medische keuring.

Aan de hand hiervan wordt er bepaald als je geschikt bent om te rijden of niet. Het resultaat is ook te zien op mijn CBR, dit geeft een beeld hoeveel keer je bent gezakt of hoeveel keer je hebt meegedaan aan een examen.

Als je de theorie goed hebt doorgenomen en behaald kun je je auto theorie examen reserveren. Dit is nodig om te kijken als je lichamelijk en geestelijk wel in staat bent om te rijden. Je vraagt dit aan en daarna wordt je opgeroepen voor een rijtest.

Via mijn CBR wordt alles makkelijk gemaakt. Je hoeft niet persoonlijk langs te lopen om stukken in te leveren. Je hoeft ook niet te wachten op resultaat. Het is online te zien.